shareIn de loop van de jaren heb ik een aantal thema’s en projecten uitgewerkt die ik graag op deze manier met je wil delen. Klik op de link om het project te openen. In een aantal gevallen is er extra digitaal ondersteuningsmateriaal te vinden op de Kieskast of op andere digitale plaatsen.

Project “De groene hand”, n.a.v. het gelijknamige kinderboek. Een spannend project met doelen uit diverse leergebieden. Er moeten 5 opdrachten uitgevoerd worden. Geschikt voor groep 4-5-6.  Klik hier voor het projectplan.

Project “Nederland Waterland”. Passend bij de doelen aardrijkskunde voor groep 7/8. Dit project richt zich op onderzoeksmatig en samenwerkend leren. Klik hier voor het project.

Project “Oorlog en Migratie” passend bij de leerdoelen geschiedenis en aardrijkskunde voor groep 6/7/8. In dit project wordt ook gewerkt aan doelen voor taal & spelling. Klik hier.

Project “Grote steden” passend bij de leerdoelen geschiedenis en aardrijkskunde voor groep 6/7/8. In dit project wordt ook gewerkt aan doelen voor taal & spelling. Klik hier.

Project “De boerderij van de toekomst” passend bij leerdoelen voor aardrijkskunde, taal en natuur voor groep 7/8. Dit project wordt ondersteund door een website dat wordt genoemd in het projectplan. Klik hier.

Opdrachtkaarten METEN. Doe-opdrachten meten in en rond de klas. Begrippen als lengte, breedte en hoogte komen voor in deze opdrachten. Klik hier voor het Word-bestand.

Thema “Onze Planeet”. Dit thema is uitgewerkt met de doelen van Nieuw Leren. Klik hier voor het projectplan. De doelen zijn voor groep 456, maar zijn gemakkelijk aan te passen voor hogere of lagere groepen. Onderdeel van dit thema was ook “de ruimte”, “astronauten” en “milieu”.

Thema “Licht en donker” heeft in onze klas gedraaid vanaf begin november tot aan de kerst. Onderwerpen als Sint Maarten, Sinterklaas, Advent en Kerst passen heel goed binnen dit thema. Ook ligt er de link naar techniek, naar de eigenschappen van licht. En natuurlijk is er de link naar dag-nacht, de stand van de zon en maan. Hier vind je het projectplan.

Thema “Helpende handen” is een thema dat draait om dienstverlenende beroepen zoals de brandweer en de dokter, maar ook over beroepen als burgemeester en wethouders. In de periode dat dit project speelde waren er de gemeentelijke verkiezingen waar we uiteraard aandacht aan hebben besteed. We maken binnen dit project de vergelijking naar vroeger, de tijd van onze opa’s en oma’s en zelfs nog daarvoor: toen kinderen nog zelf in de fabrieken moesten werken om het gezin te helpen. Klik hier!

Taalkaarten groep 4-5-6: een aantal opdrachtkaarten voor een taalhoek. Gericht op het maken van diverse soorten tekst (gedicht, verhaal, kaart, email).

 

Advertenties